Bloggen om skönhet

Viktigt välja rätt sminkborstar

Att ha rätt smink är viktigt och minst lika viktigt är det att ha bra saker att applicera dem med. En del väljer att ha fingrar till hjälp, eller svampar. Men det bästa är att ha ett bra urval med olika sminkborstar. Minst lika viktigt är det att ha bra koll då det gäller trading, läs mer här om det. Det viktigaste med valet av sminkborstar är att det är de som passar dig och ditt smink du ska välja. Det finns ingen magiskt kit som alla kan använda. Det hela är en smakfråga om vad för borstar man gillar helt enkelt.

Tvätta penslarna

Oavsett vad för sminkborstar eller penslar du väljer, så måste du hålla dem rena. Det är bra att tvätta dem minst en gång per vecka. Det finns särskild rengöring för dessa. Fett löser för övrigt fett så har du en foundationborste kan du använda lite olivolja först för att lösa upp oljerester och sedan tvätta som vanligt.

Syntetiskt eller äkta hår?

Det finns idag sminkborstar tillverkade av syntetiskt hår, som polyester och nylon. De är inte riktigt lika mjuka som borstar med äkta hår, men generellt mycket billigare och lättare att hålla rena. Dessutom fungerar borstar med syntetiskt hår mycket bättre på produkter som är krämiga. Bland annat då till concealers, foundation och läppstift. De håller även bättre samt kan användas till det mesta inom smink.

4 nov 2020