Bloggen om skönhet

Vad är lash lift?

Hej alla!
Hoppas ni har en härlig vecka! Jag har fått många frågor om lashlift, och kommer därför gå in lite mer på detta område. En lash lift-behandling är idag väldigt populärt och allt fler väljer att unna sig detta.

Så, vad är lash lift? Jo, en skönhetsmetod som lyfter, färgar och bidrar med volym till dina ögonfransar. Detta är en teknik som använts under många år. Resultatet av denna behandling är snygga och böjda ögonfransar som ger dig en piggare look.

Hur går det till och hur länge håller en behandling?

Efter att dina ögonfransar rätats ut från rötterna tillsätts både keratin och färg. Keratinet ger volym, medan färgen gör fransarna mörkare. Efter en lash lift-behandling hålls fransarna som naturliga i upp till 6-8 veckor.

Är lash lift farligt?

Om lash lift är farligt eller inte är det många som oroar sig för. Sköter du dock hanteringen av behandlingen rätt, behöver du inte oroa dig. Nedan är råd på hur du ska göra innan och efter behandling som jag hittade i en artikel från formhudospa.se.

Viktigt före en behandling

  • Kom utan smink
  • Kom utan linser
  • Boka inte in en fysisk aktivitet ett dygn efter behandlingen

Viktigt efter behandlingen

  • Var försiktig med fransarna
  • Skölj fransarna med varmt vatten efter ett dygn
  • Undvik oljeprodukter kring ögonen

Om du ska göra lash lift hemma

Ska du göra lashlift hemma behöver du rätt produkter och en kunskap om hur du ska hantera behandlingen. Du kan köpa produkter för att göra lash lift hemma fler olika ställen. Allt från vätskor till olika tillbehör som behövs för behandlingen. 

Hoppas ni fick med er någon kunskap efter detta inlägg.
Kommentera gärna om ni gjort en behandling!

Kram
/ Ida

 

23 sep 2020